Léčba ascorutinem při hypertenzi

Dobrý den, prosím o kval.odpověď. Na vyšší KT beru tyto léky:denně ráno: -1/2 betaxy 20 a 1x lozap H. To doplňuji na radu obv.lék 2x ascorutinem. Protože také navštěvuji urologa a v let.roce v březnu jsem byl na operaci prostaty - urolog se divil proč stávající léky doplňuji ještě ascorutinem. Prosím o stanovisko,zda nejsou tyto léky kontraproduktivní...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ascorutin je v podstatě vitamin C a rutin dohromady a používá se při léčbě zvýšené lámavosti a propustnosti krevních vlásečnic různého původu, hlavně při nedostatku vitaminu C (kyseliny askorbové) v organismu, při chorobné krvácivosti na cévním podkladě, k ovlivnění místních příznaků krvácení při diabetické retinopatii (změny na sítnici při cukrovce), při zvýšeném počtu červených krvinek, při zánětu střeva s tvorbou vředů. Jestli něčím z toho trpíte, tak by Vám mohl pomoci, obecně při zvýšeném krevním tlaku a pestré zdravé stravě mi přijde zbytečné ho užívat. Nijak by neměl Vaši medikaci na hypertenzi ovlivňovat.

MUDr. Olga Králová
MUDr. Olga Králová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x