Léčba boreliozy

Dobrý den, rád bych Vás požádal o radu. Před 2-3 týdny jsem se nakazil boreliozou (klasické příznaky). Nejdříve jsem byl léčen pouze ATB mastí (chyba v diagnoze prvního lékaře). Před dvěma dny mi paní doktorka naordinovala Doxybene 100mg 2bal po 12h a poté 1 bal po 24h. Pociťuji pokračující zhoršování příznaků: intenzivnější svědění kůže, značná únava, bolest hlavy v zátylku, svědění erythémové skvrny, pobolívající klouby, apatie. Chtěl bych se zeptat: a) zda je dávka ATB odpovídající? Četl jsem opakující se názory (vím- neodborné!), že 200 mg po 12 h je vhodnější. b) je vhodný klidový režim? nežádal jsem o neschopenku ale pracuje se mi čím dál hůře. Pomůže klid, nebo má na léčbu jen minimální vliv? c) kdy mohu při správné fci ATB čekat ústup příznaků, případně kdy je vhodné přistoupit k opakované návštěvě lékaře? Mnohokrát děkuji

Odpověď odborníka:

Vážený pane "biglesi", vzhledem k velké variabilitě poškození organizmu boreliemi a vzhledem k různým léčebným schématům (včetně kombinace antibiotik) Vám doporučuji konzultovat specializované pracoviště, tj. infekční oddělení nemocnice, které se zabývá jak diagnostikou, tak léčením boreliových infekcí. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x