Léčba borreliózy

Léčím se cca. 14 dnů na infekci boreliozou. (prokázaná, eritrema migrants, ranné stádium) beru antibiotika Doxyhexal 200, 1 tabletu denně. I po 14 dnech se ovšem cítím vyčerpaný, s mírnými, ale celodenními bolestmy hlavy a svalů. diagnóza potvrzena i serologií. na internetu jsem se ale dočetl, že účinná dávka 200mg je nízká. více zde : Doxycyklin musí být užíván v baktericidní dávce. Klasické dávky 100-200 mg denně jsou bakteriostatické, což může způsobit pouze dočasný ústup příznaků a přechod infekce do daleko hůře léčitelného chronického stadia. Doxycyklin borelie zabíjí až při užívání 400 mg denně a více. http://www.borelioza.cz/cs/lecba_boreliozy/ je tedy možné, že mi antibiotika nezabrala ? vzhledem ke stálé únavě s dlouhodobým příznakům chřipky ? děkuji

Odpověď odborníka:

Martine, léčba borreliózy v časném lokalizovaném stadiu je podle doporučených postupů infektologů správná, tedy zahajuje se Doxycyklinem 200 mg denně v jedné nebo dvou /tedy rozdělených/ dávkách. Únava a další příznaky mohou při léčbě být. Léčba by měla trvat 14 až 21 dní, nutno doléčit. odkaz naleznete na stránkách Společnosti infekčního lékařství České lékařské společnosti J. E. Purkyně. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
borela | Od: borela | 23.5.2016 20:32
okamzite zacat uzivat toto
AMOXICILIN v davke 1000--0-
-1000mg:
KLACID 500-0-500

ta detska davka 2x100mg vam
iba spravi perzistentnejsiu
boreliozu!!!!

po ustupe symptomov treba do
tychto 2 ATB pridat entizol v
davke 500-500-500 na 5 dni!!!!

milerad vsetko vysvetlim a
pomozem
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: