Léčba bronchitidy

Ležím s 13 měsíční dcerou v nemocnici s bronchitidou, od včerejšího odpoledne ji vysadili léky v inhalaci a nasadili spiropent (asi, nejsem si jistá názvem). Dnes u vizity nás paní doktorka propustila domů, po podepsání papírů, poslechla dceru přes tričko a řekla že je tam velký poslech a že musí zůstat v nemocnici. Nasadila antibiotika a inhalaci po hodině, později po 3 hodinách i na noc. Já na dceři vůbec žádné zhoršení nepozoruji, občas pokašlává, ale to měla stejné celou dobu, dýchá se jí snadno, nos má čistý, vůbec se s diagnozou paní doktorky neztotožňuji. Mám jen strach aby dceři přemíra léků ( na noc brala 3 sirupy, jeden prášek + inhalace), spíše neuškodila, tolik léků neměla ani když ji přijímali dušnou a teď kromě občasného pokašlávaní na ní nic nepozoruji, jen vidím zlepšení.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím přesně, jaký je váš dotaz. Při akutní bronchitidě může poslechový nález přetrvávat i po odeznění dušnosti a na základě charakteru poslechového nálezu může lékař vyhodnotit potřebu antibiotické léčby. Nepředpokládám, že by lékařka dceři naordinovala léky, které by jí mohly uškodit. Pro váš klid by bylo nejlepší, abyste lékařku požádala, aby vám vysvětlila, jaké léky dcera dostává a jaký je jejich efekt.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: