Lecba endometriozy po operaci

Dobry den, je mi 23 let a jsem 14 dní po laparoskopii, kdy mi odstranili endometriozni cystu na levem vajecniku (prasklá 5,5xcca2cm) a nekolik dalsich lozisek endometriozy (nejsem si jista jestli to pisu spravne, bohuzel uz u sebe nemám zpravu z operace, ale nejak takhle to v ni bylo), po operaci mi jeste v nemocnici sdelili, ze mi OG zrejme predepise hormonalni lecbu pro potlaceni moznych zbylych lozisek. OG mi ale zadnou lecbu nepredepsal, ani se o teto moznosti nezminil. Bohuzel jsem se jiz setkala s neodbornym pristupem lekare (ne OG) a bojim se dalsi zanedbane lecby i negativni reakce lekare na muj dotaz, proto se radeji ptam zde a ne OG. Vsude se docitam ze se lecba hormony bezne dava, je neco co jsem prehledla (napr. jiny tip endometriozy) nebo bych mela zmenit lekare driv nez se mi zacne delat dalsi cysta? Otehotnet se nechystam, momentalne jsem bez pritele, takze klasickou antikoncepci nepotrebuji, ale jsem z toho zmatena. Na jakekoliv dalsi dotazy vedouci k jednoznacne odpovedi rada odpovim. Velice dekuji za Váš čas a za pomoc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tento problém musíte probrat se svým lékařem - pokud se ho ostýcháte zeptat, vyhledejte jiného gynekologa. Přes internet cíleně o hormonální léčbě po odstranění endometriozy poradit nelze. Někdy je léčba hormony potřeby, někdy ne, je to individuální.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chris Klug: ani transplantace jater ho nezastavila na cestě za olympijskou medailí
Otestujte si své klíště
Články: Otestujte si své klíště
Kdo má rád jistotu a nechce...
Krevní plazma: darovat, či nedarovat?
Články: Krevní plazma: darovat, či nedarovat?
Snili jste o tom, že se...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Předčasný porod se po umělém oplodnění je častější
Články: Předčasný porod se po umělém oplodnění je častější
Předčasný porod a nízká...
S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Články: S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Konečně nastal čas dovolené...
Lymeská borelióza může zaútočit opakovaně
Články: Lymeská borelióza může zaútočit opakovaně
Lymeskou boreliózu je sice...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: