Léčba epilepsie a pharmatex globule

Dobrý den, v dětství (11 let) jsem byla léčená s epilepsií a dodnes užívam slabou dávku antiepileptik (Timonil 150 retard). Chtěla jsem brát hormonální antikoncepci, ale ta mi vyvolávala menstruaci (2x do měsíce), gynekolog mi řekl, že prášky na sebe nesedí, v kombinaci s Timonilem, tak jsem HA brát přestala. Proto hledám jinou variantu, koupila jsem si Pharmatex globule, a chci se zeptat jestli je to spolehlivá ochrana když je přípravek lokální a nedostává se do krve,nebo jestli mi bude dělat díky Timonilu zas problémy, jako to bylo s užíváním HA.Nebo jestli je možné, že bude účinost nějak snížena. Hledám odpověď touto cestou protože mi přijde, že žádný gynekolog mi v tomto ohledu neni schopný poradit, děkuji.

Odpověď odborníka:

Pharmatex je relativně méně spolehlivý než hormonální či nitroděložní antikoncepce. Ve Vašem případě bych uvažoval o nitroděložním tělísku z obsahem hormonů. Na trhu existuje několik druhů, zkonzultujte se svým gynekologem, které by bylo vhodné právě pro Vás.

MUDr. Hynek Kudělka, MBA
MUDr. Hynek Kudělka, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: GYNET GROUP Centra ambulantní gynekologie a porodnictví: Ostrava-Zábřeh - Výškovice - Havířov - Karviná - Orlová

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: