Léčba genitálních kondylomat

Dobrý den, už před 5ti měsíci se mi udělal zvláštní útvar v okolí vchodu na genitáliích. Šla jsem hned na gynekologii, kde mi gynekoložka řekla, že jde o kondylomata. Předepsala mi Verrumal a potírala jsem kondylomata jeden den Verrumalem a druhý den mastičkou s Framykoinem. Po dvou měsících stále nic, jen spálená kůže. Po té mi napsala mast na spáleniny, ať se mi to zahojí, a potom, že mě pošle na odstranění laserem. Při další prohlídce se mě ptala, jestli mi to něco dělá. Já že ne.. Trošku se to zmenšilo a ona říkala, že je to dobré, že si to nemám ničím mazat, že je vše OK. Podle mě to tam ale pořád mám. Co mám dělat? Jít k jinému lékaři? Dočetla jsem se, že je to VIR HPV, a že při jeho léčení můžu i zemřít. Jak zjistím jestli mám tento vir stále v těle? Mám užívat nějaké léky? Prosím poraďte mi. S přítelem spíme samozřejmě s ochranou, abych to nepřenesla na i na něj. Co se může stát při nezaléčení tohoto onemocnění? Jsem zoufalá, děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud jde skutečně o kondylomata: tento typ HPV vás nijak neohrožuje. Odstranění je vhodné proto, že se ložisko může stále rozrůstat, a můžete ho přenášet na další osoby. Doporučuji rovnou odstranění elektrokauterem či laserem.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: