Léčba hypofunkce šz

Dobrý den, byla jsem na vyšetření štítné žlázy a nejprve jsem měla zvýšenou hodnotu TSH, ale při dalším odběru již byla tato hodnota v normě. Lékař mi řekl, že není třeba toto léčit, i když na SONO měla žláza charakter thyreoiditis. Na mé přání mě ale nakonec poslali k endokrinoložce, ta mi předepsala jodid. Brala jsem jej tři měsíce, ale pak jsem léčbu zanedbala a rok jsem svůj stav ponechala osudu. Byla to chyba a teď se bojím, že jsem si způsobila nějaké vážné následky a bojím se především problémů s otěhotněním. Byla bych moc vděčná za názor a případné uklidnění. Děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud jste někdy měla jakékoli problémy se štítnou žlázou a plánujete rodinu., určitě zajděte k endokrinologovi a nechte si udělat základní vyšetření hormonů a protilátek. Pokud by něco nebylo úplně vpořádku, měla byste se léčit tak, abyste v době případného otěhotnění měla funkci štítné žlázy zcela kompenzovanou. Jinak si myslím, že žádné vážné následky jste si způsobit nemohla.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: