Léčba metodou acp při nekróze kyčelního kloubu

Dobrý den, je mi 23 let a již 3 roky mám nekrózu kyčelního kloubu, přičemž můj stav se postupně zhoršuje, tzn. že mě noha bolí po větší zátěži - dlouhém chození či stání na místě, někdy i při nepohodlném sezení, ležení apod. Zkoušela jsem již nějaké injekce do kloubu, nicméně bez výsledku. Můj lékař se snaží oddálit co nejvíce endoprotézu, a proto mi doporučil léčbu metodou ACP. Chtěla bych se proto zeptat, jestli je tato metoda v mém případě vhodná, a zda by mi mohla pomoci. Děkuji, s pozdravem Jitka

Odpověď odborníka:

Metoda ACP nebo PRP může mít pozitivní dopad. Rozhodující je typ postižení kyčelního kloubu, rozsah vámi popisovaných změn. Výsledky léčby touto metodou jsou i podle odborné literatury mírně pozitivní. V amerických statistikách se tato metoda popisuje jako přínosná. Ve většině případů ale rozhodující léčbou příčiny dle našich zkušeností se osvědčila méně.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: