Léčba mykozy během těhotenství

Dobrý den paní doktorko, ráda bych věděla jak mohou léky na léčbu mykozy ovlivnit plod. Nevěděla jsem že jsem těhotná, testy byly pořád negativní a pan doktor mi předepsal na léčbu mykozy POLYGYNAX na zavádění do pochvy. Zjistila jsem ale že jsem těhotná a přestala jsem bobule užívat. POužila jsem jich pět. Moje těhotenství bylo v té době 5t od prvního dne poslední mentruace. Obávám se, že by to mohlo plod nějak poškodit,popř. mít miminko nějaké následky? Děkuji za odpověď Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neobávejte se poškození plodu z lokální léčby. Zaváděcí vaginální globule předepisujeme i v těhotenství. Rizikem v těhotenství jsou naopak nepřeléčené záněty.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: