Lecba neplodnosti

Dobry den, Letos mi bude 30, priteli 33, o dite se snazime rok a ctvrt. Minuly tyden mi byla naplanovana IVI, ale nedoslo k ni, kvuli velmi spatnemu spremiogramu partnera( i v predchozich dvou spermiogramech mel hranicni hodnoty) Doporucili nam zacit premyslet o IVF. Muj dotaz zni, zda je to v nasem veku nutne jit primo do IVF, jestli nemame zkusit jeste nejaky jiny CAR( vsichni mi radi at se jeste poptame nekde jinde) Jsem prekvapena, ze nam nedali nejaka doporuceni, popripade leky a nerekli at treba prijdem za dva mesice, ale zrovna nam uz doporucili IVF. Dekuji moc za Vas nazor

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Adélo, nevím, jaká všechna vyšetření máte provedena, ale my doporučujeme před zahájením jakékoliv léčby vyšetření hormonálního profilu, reprodukční imunologie, vyloučení endometriózy, celiakie, infekcí, u partnera kromě základního spermiogramu také test integrity DNA spermií a vyloučení autoprotilátek proti spermiím. Doporučuji také konzultaci s klinickým genetikem a genetické vyšetření. Informace najdete na našem webu www.sanatoriumhelios.cz). V případě, že jsou všechny výsledky negativní nebo v normě, se lze pokusit o provedení IUI, nicméně i v takovém případě má velmi malou úspěšnost (pod 10%). IUI zopakujeme většinou max. 3x a pokud nedojde k těhotenství, doporučujeme IVF. Pokud máte zájem, můžete se objednat do mé ambulance na nezávaznou a bezplatnou konzultaci, případně doplnění vyšetření, která nebyla provedena (většinu hradí ZP). Pak vám můžu říci názor na další postup. Hezké Velikonoce prim MUDr Pavel Texl

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: