Léčba neplodnosti

Dobrý den, již třičtvrtě roku se snažím otěhotnět. Hodnota TSH je 1,01. Je to optimální, nebo bych měla změnit léčbu? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Petro, TSH 1,01 je normální, doporučuji došetřit volný fT4, a pokud budou výsledky abnormální, pak vyšetření endokrinologem. Dále doporučuji důkladné vyšetření obou partnerů a dle výsledků další postup. U nás u každého páru před zahájením jakékoliv léčby provádíme následující vyšetření - u ženy hormonální profil včetně hormonů štítné žlázy, AMH, vyšetření reprodukční imunologie včetně autoprotilátek a buněčné imunity, vyloučení některých infekcí (chlamydie, toxoplazma), vyloučení celiakie a endometriózy, PCT, u muže kromě základního spermiogramu také tzv. funkční testy spermií, zejména test fragmentace DNA spermií, případně test k vyloučení autoprotilátek proti spermiím. U obou partnerů se pak doporučuje genetická poradna a genetické vyšetření (karyotyp). Teprve podle výsledků se pak volí optimální postup a léčba. S pozdravem prim MUDr Pavel texl

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: