Léčba plísně v uchu

Dobrý den, Před 3 měsíci jsem prodělal angínu, měla poměrně lehkou formu do týdne jsem byl fit. Bohužel od té doby mam problémy s uchem a sluchem. Byl jsem opakovaně léčen ATB na záněty středního ucha a zvukovodu. Mam perforovaný bubínek. Od samotného začátku se mi zhoršil sluch, nejsem schopen rozpoznávat řeč a při určité úrovni hluku nebo když mluví více osob na jednou slyším jen změť zvuků. V tichu zas slyším pískot. Je mi to nepříjemné a mam i problémy s koordinací už to trvá dlouho a způsobuje mi to problémy v práci a osobním životě. Prakticky ob týden chodím na kontroly, léky jsem dobral kapky také. Při poslední kontrole my byly sděleny výsledky stěru, dostal jsem do ucha plíseň, která vytváří kapalinu jenž způsobuje špatné hojení bubínku. Mam prý nadále vydržet sluch se prý zlepší, bohužel toto již slyším 3 měsíce . Stěr odchází do FNHK k rozboru a určení druhu plísně mezitím jsem dostal lék proti plísni který si kapu do ucha. Bohužel mam po něm bolesti. Zajímalo by mne, jak dlouho léčba plísně v uchu trvá a zda opravdu díky ní mohu hůře slyšet. Děkuji

Odpověď odborníka:

Vážený Karle, píšete, že jste měl anginu, ale hlavně jste jistě měl zánět středního ucha!!Jakmile máte perforovaný bubínek, muselo jít o středoušní zánět. Špatně slyšíte proto, že při perforaci bubínku nemůže se zvuk zcela přenést do vnitřního ucha.Jen mne zaráží, že se léčíte tak dlouho, ale léčba plísně ve středouší bývá problematická. Podle Vašeho dotazu jsem pochopila, že jste z Hradce Králové. Obraďte se s problémem na ORL kliniku v nemocnici v Hradci, kde jsou výborní odborníci. A buďte trpělivý. Po zhojení perforace budete normálně slyšet..

MUDr. Helena Rosická
MUDr. Helena Rosická

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: ORL Rosička s.r.o., ambulance ORL pro dospělé a děti, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x