Léčba po operaci

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Je mi 44 let a byla mi zjištěna 7cm cysta na vaječnících a mnoho myomů na děloze, která je sama o sobě po dvou císařích ve špatném stavu. Děti již neplánuji. Babička mi umřela na rakovinu vaječníků. S operací jsem smířena, ale zajímá mě zda vůbec a jak bude probíhat léčba po operaci, když nemohu pro prodělanou trombózu brát hormony. Lze zmírnit potíže přechodu i jinak? Moc děkuji za Váš čas.

Odpověď odborníka:

Dobry den, ano priznaky menopausy nebo tedy ve Vasem pripade potize po umele navozene menopause po odstraneni vajecniku operaci lze mirnit i nehormonalnimi preparaty-resp. prirodnimi pripravky napr. fytoestrogeny. Ty lze uzivat i po prodelane tromboze.Nutno ale podotknout, ze ucinek je slabsi nez pri uzivani klasicke hormonalni substitucni terapie. S nabidkou nehormonalnich pripravku pro menopausu Vas seznami v kazde lekarne, kde Vam zaroven sdeli aktualni ceny.

MUDr. Michael Kozák
MUDr. Michael Kozák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologicko – porodnická praxe

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak se žije bez štítné žlázy
Články: Jak se žije bez štítné žlázy
Chodí mezi námi mnoho lidí...
Pět věcí signalizujících infekci v ráně
Články: Pět věcí signalizujících infekci v ráně
Tuto otázku si klade mnoho...
Migréna
Články: Migréna
Migréna je zvláštní typ...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Červená skvrna od klíštěte může ukazovat na Lymeskou borreliózu
Pomoci vstřebávat železo mohou i homeopatika
Články: Pomoci vstřebávat železo mohou i homeopatika
Každý desátý Čech má v těle...
Když diagnóza zní: „rizikové těhotenství“
Články: Když diagnóza zní: „rizikové těhotenství“
Jde o stav, při kterém je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: