Léčba poruchy růstu u dospělých

Dobrý den, chci se zeptat na možnosti léčby poruchy vzrůstu - ve svých 21 letech měřím 153 cm a už neočekávám žádné zlepšení. Jsou nějaké způsoby léčby u dospělých, např. hormonální nebo chirurgickou cestou? Předem děkuji za odpověď Přeji hezký den A. S.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Andreo, bohužel po uzávěru růstových štěrbin, který se dá ve vašem věku předpokládat, žádná léčba není možná. Rozhodně ne hormonální. U ženy se ale obecně malý vzrůst nepovažuje za závažný handicap. Přeji hezký zbytek léta

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Léky na alergie jsou bezpečné i v těhotenství
Články: Léky na alergie jsou bezpečné i v těhotenství
V dnešní době je zhruba 20...
Nepodceňujte vyrážku. Může být projevem alergie.
Články: Nepodceňujte vyrážku. Může být projevem alergie.
Alergie mívá různé projevy...
Zlikvidujte zánět kloubů správným jídlem
Články: Zlikvidujte zánět kloubů správným jídlem
Velké množství závažných...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Cestujete daleko? Pozor na poruchu jet lag!
Články: Cestujete daleko? Pozor na poruchu jet lag!
Lidské tělo má "vnitřní...
Protistresové desatero vás dostane (opět) do pohody
Články: Protistresové desatero vás dostane (opět) do pohody
Všichni to dobře víme a...
Čtyři cviky pro bolavá záda
Články: Čtyři cviky pro bolavá záda
Bolesti zad patří mezi...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: