Léčba tiku

Dobrý den pane doktore,chci Vás požádat o radu,zda je ještě možné i v mém věku-(je mi 51)zkusit nějaký druh léčby (např.botulotoxin )na nejlépe odstranění,nebo alespoň zmírnění tiků v obočí. Bohužel je mám už zhruba od puberty,sama je nevnímám,ale podle zírání a přip.napodobování od lidí vidím o co jde. To pak dokážu pěkně znervoznět,cítím velký tlak v obočí a asi i zhoršení.Protože pracuji v obchodě a jsem pořád mezi lidmi, navíc poměrně často navštěvujeme společenské akce tak je mi to obzvlášt nepříjemné. Stydím se,odvracím pohled a nejraději bych utekla. Za každou Vaši odpověď velmi děkuji,přeji krásný den. S úctou Alena :-)

Odpověď odborníka:

Milá Aleno,na léčbu tisku není nikdy pozdě!!!Samozřejmě doba trvání hraje roli,potíže dlouho zafixované se obtížněji ovlivňují.ale aplikace botulotoxinu není vázána na věk.Určitě vyhledejte spádovým pracoviště.Jen pro Vaše info,jedná se velmi mladou a podporovanou léčbu,určitě se na vhodné pracoviště dostanete .Přeji hezké Velikonoce Kl

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: