Léčba tyreotoxikozy

Děkuji moc za odpověď a chci se ještě zeptat, jaké jsou možnosti léčby Graves-Basedowovy choroby? brát léky na utlumení zvýšené činnosti (beru Thyrozol, sice teprve 14 dní, ale je mi už trochu lépe, přešly mě návaly a pocení) nebo je lepší chirurgicky odstranit celou žlázu a pak brát doživotně hormony? a za jak dlouho se zlepší můj zdravotní stav- jsem stále hodně unavená, špatně spím,mám tachykardii, vyšší tlak, třes rukou, úzkosti, padají mi vlasy, jsem nervozní, bolí mě svaly a klouby.Dříve jsem sportovala, byla hodně aktivní, veselá, nyní jsem od léta jako vyměněná, navíc už 4 měsíce nemám vůbec menstruaci. Na problém se štítnou žlázou se přišlo v říjnu při prevenci u prakt. lékaře, už od léta mě trápily výše uvedené problémy.. Jsem též objednaná na vyšetření na kardiologii. Ráda bych zase žila plnohodnotný aktivní život, je mi teprve 40 let.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obě možnosti léčby jste již uvedla v dotazu - léky tlumící činnost štítné žlázy v postupně se snižující dávce, ideálně do vysazení, nebo operační léčba. U každého se volí jiný typ léčby...rozhoduje se individuálně podle reakce na léčbu, věku, podle plánovaného rodičovství, podle nálezu na štítné žláze atd. Obtíže se upravují postupně u každého jinou rychlostí. Řádově je to v horizontu několika týdnů. Držím palce

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: