Léčba v těhotenství

Dobrý den, prosím o radu od 11 let trpím lupenkou, ale od prvního těhotenství se stav hodně zlepšil a je to tak v normě. V těhotenství se lupenka úplně ztratila, ale ted jsem ve druhém měsíci a mám ji na loktech a trošku na koleni a nevim jestli můžu použít belosalic, který mi docela zabírá, ale jsou v něm kortikoidy a nevim zda to nemůže ublížit miminku, ikdyž bych použila je minimální množství. A také jsem se chtěla zeptat, jestli nemohlu mimču ublížit , když jsem chodila dvakrát v týdnu na fototerapii,než jsem zjistila, že jsem těhotná, takže jsem tam byla asi ještě ve čtvrtém týdnu....

Odpověď odborníka:

Belosalic použitý jen na lokty či kolena nevadí ani v těhotenství, pokud byste musela používat tyto léky dlouhodobě nebo na větší plochy, pak by bylo vhodné požádat lékaře o předpis šetrněkšího přípravku (Cutivate krém, ..). Fototerapie sama o sobě nevadím, je to jako běžné opalování. Je třeba užívat dostatek kyseliny listové.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: