Léčba vyhrezle plotynky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je nutná operace a nebo jestli může pomoct rehabilitace. Od srpna mám brnění v týlu hlavy a tlak v uších. Na CT mi zjistili následující. Užší je MOŠ C5|6, dors. osteofyticky lem promilující do páteřního kanálu cca 2mm, dorsalni okraj disku ho nepřesahuje.Paramediálně až foraminalně vlevo susp. 2-3 mm protruze disku, v kontaktu s kořenem C6. Vpravo lehce užší neuroforamen, levé nezúženo. Sag. rozměr kostěného páteřního kanálu cca 13mm. Děkuji

Odpověď odborníka:

Citovaný popis CT je úžasný, ať žijí zkratky! Proč jen MOŠ a ne přímo MOŠT?! Mimochodem má to být zřejmě meziobratlová štěrbina, což znamená snížený meziobratlový disk = ploténka. Z popisu vyplývá, že máte na krční páteři získané, tzv. degenerativní, změny, které Vaše potíže mohou způsobit. Neuvádíte jiné obtíže, tj. asi je neurologický nález normální. Pak si myslím, že šetrně vedené rehabilitace šíjového svalstva /bez trakcí nebo manipulací/ by Vám mohly pomoci. Kontzultujte ale před jejich zahájením Vašeho neurologa.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: