Léčba vysokého aslo u syna - 7let

Dobrý den,synovi( 7 let)bylo zjištěno ASLO 1000, dětská lékařka ihned navrhla léčbu penicilinem na tři měsíce. To mne vyděsilo. Poslala nás na kardiologii, ale zatím na žádný výtěr z krku. Nyní je nachlazený, CRP v normálu, zvýšené leukocity. Na podzim měl spálový bacil A, přeléčný amoksiklavem. Po dobrání se osypal. Nyní ještě čekáme na výsledky odběru kvůli tomu osypání amoksiklavem. V lednu 2016 prodělal nešťovice. Jiný lékař radí dojít na ORL - výtěry, doléčit virózu, absolvovat kardio, znovu po měsíci odběry, jestli to ASLO klesá či stoupá a potom rozhodovat. Že by se měl hledat ten streptokok a ne jen léčit výši ASLA. Nevím zda nebude ta měsíční prodleva moc, vlastně nevím co je správně. Děkuji za odpověď Radka

Odpověď odborníka:

Dobrý de, určitě bych zkontrolovala ASLO klidně po měsíci, vývoj hodnoty je velmi důležitý pro další postup. Důležitý je klinický stav pacienta, doplnila bych ještě vyšetření moče, podrobné ORL včetně výtěrů a ev. tu kardiologii. Neléčila bych pouze laboratorní nález zvýšené ASLO. ASLO je protilátka, která se zvyšuje po kontaktu se streptokokem, zvýšení může být přechodné a pokud by hodnota klesala a chlapec nejevil známky onemocnění, měl normální ostatní vyšetření, tak bych léčbu ATB zatím nezahajovala.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
nefro | Od: nefro | 23.5.2016 22:59
dajte mu skontrolovat aj oblicky+moc+krv u nefrologa/cky: vacsina stretpkokov moze zist dole a robit sarapatu aj tam:
ASLO je protilatka ako pise mudr. ale je to primo dokaz ze protilatka nebude taka vysoka,ak neposobi infekcia: to by mohla vediet:to ASLO
musi zist pod 200: najlepsie nasadit PENBENE alebo PENDEPON na min 1 rok:
a netreba sa bat: klasicky penicilin je najmenej toxicky liek
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x