Léčba warfarinem

Dobrý den, v únoru jsem prodělala pl.embolii, ložisko trombozy nebylo nalezeno.Pravděpodobně po dlouhým letem 16h a antikoncepce. Laiden.mutace negativní, užívám warfarin 1 a půl tbl(celkem 7,5mg)denně. Za poslední měsí mi začaly padat vlasy, za poslední týden už 300vlasů denně, mám svědivou pokožku hlavy, mastnou jakoby s mazem, udělaly se mi svěd.pupínky v obličeji a na zádech.Může to souviset s warfarinem?v květnu jsem prodělala miniinterupci ze zdrav.důvodů a píchala si 7týdnů i fraxiparin. Co se s tím dá dělat?Na hlavě už je to patrné.Jak dlouho léčba trvá nebo bude trvat?Dá se warfarin nahradit něčím jiným i za cenu úhrady?Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Určitě by bylo dobré o Vašem trápení pohovořit s ošetřujícím lékařem. Warfarin je sice hojně užívaný lék, vcelku velmi dobře snášený, ale každý pacient je zcela originální bytost. Je ale nejprve vhodné vyloučit jiné příčiny Vašich nežádoucích změn. Lékař je v současnosti obeznámen s alternativami /uvedla jste mimo jiné aplikaci miniheparinu/, je schopen Vám poskytnout konkrétní informace o předpisu příp. výši úhrady. Doba aplikace léku po prodělané embolii se řídí celkovým stavem pacienta, vychází se samozřejmě ze skutečnosti trvajícího risika.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: