Léčba zlomeniny hlezna

Dobrý den, chci se zeptat předpokládanou délky léčby resp. kdy budu moci chodit. Dne 9.3. jsem měla zlomeninu levého hlezna, OS zlomenina bimalleolární vlevo, diagnóza S8280, bez bolesti, bez otoků, 1měsíc nechodící sádra, 1měsíc ortéza bez zátěže, nyní na kontrole před dvěmi dny mám ve zprávě: pacientka 2měs po OS zlomeniny Weber C vlevo, na rtg bez redislokace, bez migrace materiálu, jizvy klidné, prokrvení a innervace bez alterace, možná zátěž končetiny do 1/3 těl váha (tohle mám do 10.6.), pak se uvidí. Kdy pravděpodobně budu moci plnou zátěž na nohu, a kdy budu moci chodit bez berlí (řídit auto, atd.). Děkuji.

Odpověď odborníka:

Myslím, že již řadu věcí jste si sama odpověděla. Chodíte jistě už dávno, ale bez zátěže a nyní zatěžujete na 1/3. Podle toho , co jste napsala je postavení úlomků správné a průběh je bez závad. Existuje zásada, že úplná bezprobmémová zátěž je až po odstranění cizího materiálu, což bývá asi po 1 roce. Praktiucky se zatěžuje i s kovovým materiálem mnohem dříve. Zátěž asi po 3 měsících. Přesně vám odpoví váš ošetřující lékař po vyšetření hlezna a shlédnutí rtg snímku.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: