Léčba zlomeniny lýtkové kosti

7.2. jsem si zlomila lýtkovou kost těsně nad kotníkem. Kosti bez dislokace, vzhledem k otoku nejdříve dlaha, po týdnu natočena lehká sádra. Po 14 dnech od úrazu proveden rentgen, vše v pořádku. Hned druhý den po kontrole jsem ale zakopla a na nohu našlápla. Bolest nebyla výrazná, ale změnila se. Dříve noha nebolela při zvýšené poloze, potom ano. Naopak při poloze směrem dolů dříve bolest, potom ne. Cítila jsem tah v achilovce a v kotníku a v místě zlomu v sádře (zřejmě mírný otok). Po dvou dnech se vše stabilizovalo. Je možné, že se kosti ještě po 14 dnech pohnuly nebo by v tom případě byla bolest daleko větší či nesnesitelná? Na kontrolu jsem objednaná až za 4 týdny. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, za 2 týdny kost ještě není zhojená, pochopitelně může dojít k posunu např. při došlápnutí. Doporučoval bych Vám nečekat 4 týdny, ale vít na kontrolu neprodleně k vyloučení sekundární dislokace

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: