Léčebné houby a godasal

Přítel měl již jednou vyšší hladinu cukruv krvi a na doporučení bral výtažek z houby Resihi- Lesklokorky, která ji má snižovat. Skutečně se mu hladina upravila na dlouhoudobu na normální hodnoty. Nyní se to bohužel opakovalo a pani doktorka radí nasadit léky. (cca 8,8 mám ale pocit, že zapoměl den před odběrem nejíst sladké. Jiný lékař radí počkat na další test kdy se bude měřit glukóza i po jídle a do té doby držet dietu,změnit styl. Můj dotaz je právě ohledně přípravku z Reishi, věřím, že by mu měla pomoci, bere ale po operaci ráno Godasal 100. Nyní jsem někde četla, že se Reishi zcela nedoporučuje s léky na ředění krve, jelikož má mít také i takový účinek, jinde ale v dotazu na stejnou otázku pani doktorka říká,že se paní užívání bát nemusí. Nevyznám se ani v síle Godasalu, tuším, že existuje i silnější než100,myslím 500. Doufám, že by Reishi mohl opět užívat,když dříve nevadila?

Odpověď odborníka:

Diabetes mellitus (cukrovka) může být diagnostikován třemi různými způsoby:
1. Přítomnost klasických příznaků cukrovky + náhodná glykémie ≥ 11,1 mmol/l
2. Glykémie nalačno ≥ 7,0 mmol/l (tedy 8hodin od posledí stravy)
3. Glykémie ve 120. minutě oGTT ≥ 11,1 mmol/l
platí při tom, ale že vyšetření glykémie při diagnostice diabetu je třeba jednou opakovat a vycházet ze dvou stanovení.
Zdroje evidovaných, dokladovaných, zdokumentovaných příznivých vlivů na některé metabolické parametry jsou sporé, nicméně nejsou vyloučeny. Jistě bude hrát roli jednak konkrétní preparát, jednak víra léčeného v úspěšnost léčby. O interakci mezi přípravky ze zmiňované houby a kyselinou acetylsalicylovou (Godasal) bohužel nevím nic.
Shrnutí: je li cukrovka diagnostikována doporučuji jistě dobře dokumentovnou léčbu dle standratů, kterou , nebude-li kontraindikací je po dohodě s lékařem doplnit doplňky stravy s výtažky ze zmiňovaných hub.
Zajímavý odkaz na interakci lidského organismu s výtažky z hub - například zde.
http://www.medicabaze.cz/index.php?sec=term_detail&categId=15&cname=Hygiena+v%C3%BD%C5%BEivy&termId=2971&tname=Dopl%C5%88ky+stravy+ovliv%C5%88uj%C3%ADc%C3%AD+imunitn%C3%AD+syst%C3%A9m&h=empty#jump

S pozdravem
Karel Bláha - praktický lékař

MUDr. Karel Bláha
MUDr. Karel Bláha

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 7

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: