Léčení kvasinek tetraborickými globulkami

Dobrý den, začla jsem si léčit kvasinkový zánět tetraborickými globulkami (Globulus cum natrio tetraborico ), které mi doporučila moje gynekoložka v případě podezření na kvasinkový zánět. Vybrala jsem již 5 globulek,pocity svědění a tvarohovitý výtok nejspíše ustoupily,ale když ze mě globulka vyteče, tak je to vždy s trochou příměsí krve (oranžový výtok). Je pravda,že vždy ráno cítím malinko pálení. Myslíte,že je to normální? Když jsem si je zaváděla nedávno asi tak jen 2 dny, jako prevenci, tak ze mě vyšel čirý výtok. Nevím ,zda si tímto léčením v tomto případě špíše neškodím, než pomáhám, jestli nejsem citlivá na látku,kterou globulky obsahují. Další globulku už si radši zavádět nebudu. Jinak bych se chtěla zeptat, zda je normální,když máme s přítelem pohlavní styk a on má pak na penisu jakoby takové bílé kousky (hrudky)nebo jak to mám popsat. Někde jsem vyčetla,že je to kvasinkový zánět,ale někde naopak,že to může být i z velkého množství lactobacilů v pochvě. Toto byl také z velké části důvod, proč jsem si začla globulky zavádět. Velice děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výtok s příměsí krve bývá krom jiného příznakem vaginálních zánětů, obzvláště když je to v souvislosti s potížemi jako je pálení. Měla byste zajít na kontrolu k lékaři. Boraxovými globulemi špinění způsobeno určitě není a globule neškodí, otázka je, jestli jsou dostatečné na to, aby Vám pomohly. Bílé kousky na přítelově penisu, které se tam objevují po styku, mohou být přirozeným poševním sekretem, nelze však vyloučit ani to, že se jedná o např. mykotický výtok.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Ke správné diagnóze Běchtěrevovy choroby vede dlouhá cesta, ale vyplatí se
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: