Léčení štítné žlázy

Dobrý den,chtěla bych zeptat ohledně léčení štítné žlázy.Byla mě zjistěná hyper funkce.Hodnoty jsem měla Tsh0,005 a Ft 4 35 .Dr. mě nasadila Thyrozol 1/2 denně.Po 14 dnech jsem šla na krevní zkoušku.To jsem mělaFt4 24.Dobrala jsem celé balení a paní dr. mě řekla ,že půl roku nic nebudu brát a pak se popůl roce mám objednat na krev.Tak jsem se ted objednala na krev a hodnoty mám Tsh 0,005 Ft4 35.Takže zase mě dr. napíše Thyrozol 1/2 denně a neví jestli mě nemá poslat ke specialistovy.Moje sestra se taky léčí se štítnou žlázou,ale má pomalou funkci.A ještě se chci zeptat jestli má nějaký vliv na štítnou žlázu chronický zánět mandlí??.Diagnoza mě byla před 5 lety určena.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodně by vás měl léčit endokrinolog. Vysazování Thyrozolu po tak krátké léčbě bez úplné normalizace výsledků není dobré. Chronický zánět mandlí na hyperfunkci štítné žlázy vliv nemá.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x