Lečim se v centru bolesti

Dobrý den, mam dg. Seronegativni sondylartropatie, uz nejdelší dobu jsou bolesti tak velké , že vystřelili do noh , rukou i hlavy , chodím do centra léčby bolesti, včera jsem byla na rtg a chtela bych vedet , zda tento nález může vyvolávat tak velké problémy . Nález rtg. c páteř vyrovnaná krční lordoza až sklon kevkyfotizaci odvC5? Kranialně, bez posunu obratlů. Ventrálněvýrazně sniženýMOP C6/7,osteoprodukcna na přilehlých centrálních hranách obratlových těl bez dorzalnich osteofytů L páteř oploštělá bederní lordoza, bez výraznější skoliozy. Obratlových těla bez posunu, přiměřeně vysoká, mezi obratlovce prostory normální výšky, ventrolaterálni osteofytů, peci kly v obou projekcích dobře patrné, incip. Spondylaartroza si klouby správné postavení kloubů, kl. Plochy hladké, mírná subchondralni skleoza volat, bez osteoprodukcna,kloubní štěrbiny přiměřeně šíře. Závěr osteochondroza c6/7. Bolesti mam hodně velké v noci nemohu spat bez silnějších analgetika se neobejdu, doktor říká ze jsou to neproplati ke bolesti,momentálně chodím na kaudalni obstřiky tedy s efektem, kdyby to tak šlo i u hrudní a krční , dekuji za odpověď Katka D.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Katko. Souvislost nálezu na RTG (nebo CT apod.) s potížemi pacienta nemusí být úzká, z nálezu na RTG se nedá automaticky soudit, že pacient bude mít bolesti - a naopak. Bolest navíc může vycházet ze struktur (vazy, svaly, úpony), které na RTG vidět vůbec nejsou. Neřešte tedy RTG jako takový, je nutné, abyste dotaz směřovala na svého ošetřujícího lékaře v centru bolesti (nebo revmatologa), který Vás zároveň vyšetřil a zná.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x