Ledvina

Dobrý den pane doktore, již jste mi odpovídal na 2dotazy, publikovane 24.2 a 26.2. 2012 pod Zn.UNAVA. Až NYNI mi bylo uděláno ECHO s výsledkem nedomykavost klopní, bude konzultace o operaci. Protože mám jiné zdr.problémy, hlavně s mou cystickou,hematur.ledvinou,mám velké obavy zda tuto srdeční diagnozu zvládnu. Mužete mi odpovědet jak velká jsou rizika. Je mi 58. Moc děkují za odpověd. Ela

Odpověď odborníka:

Abych Vám mohl odpovědět zodpovědně, potřeboval bych znát přesný nález z echokardiografického vyšetření, konkrétně rozsah postižení srdečních chlopní. Myslím si, že přítomnost jen jedné ledviny a mikroskopické hematurie při syndromu tenkých bazálních membrán nepředstavuje pro operaci žádné zásadní omezení, leda že byste měla pokročilé selhání ledvin. Máte-li tu možnost, pošlete mi závěr z ECHO. Jsem si jist, že o nutnosti případné operace bude rozhodnuto zodpovědně na specializovaném kardiochirurgickém pracovišti. O větších operacích rozhoduje na společném indikačním semináři tým zkušených odborníků (kardiologové a kardiochirurgové), k dispozici mají všechny podklady, výsledky zobrazovacích metod a relevantní údaje (jako je například ve Vašem případě přítomnost jen jedné ledviny).

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: