Ledvina

Dobrý den pane doktore, děkují za vaší odpověd, publikováno 22.4.2012. Píši vyšetření ECHA EF59%-Aortální regurgitace II.stupně, mitrální regurgitace II.stupně málo až středně hemodynamický významná. Ztenčené septum síní s vyklenutím do pravé síně. Tri regurgitaceI.st. Dopplerovské známky mírné plicní hypertese. Koncentrická hypertense stěn levé komory. Závěr: nutná je konzultace, ev. další vyšetření na kardio chirur. ambulanci U sv Anny v Brně. Jsem objedn. na konec června. Děkují moc za odpověd. Ela

Odpověď odborníka:

Zřejmě je u Vás v plánu plastika nebo náhrada aortální chlopně. O onemocnění a možnostech chirurgické léčby si můžete přečíst zde: http://www.ikem.cz/www?docid=1005945 a zde: http://www.ikem.cz/www?docid=1004155 Z nefrologického hlediska (přítomnost jen jedné ledviny, syndrom tenkých bazálních membrán) nebude, myslím, závažných námitek proti výkonu, záleží ovšem na aktuální funkci ledvin. Na indikačním semináři bude zodpovědně rozhodnuto o nejlepším postupu ve Vašem případě, bude se ho účastnit tým kardiologů a kardiochirurgů, případně další přizvaní odborníci. Předpokládám, že požádají o vyjádření i ošetřujícího nefrologa, ale z toho, co jste uvedla, si myslím, že nejde o žádnou zásadní překážku.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x