Ledvinové kameny?

Dobrý den, V současné době mám opakovanou bolest na levé straně hrudního koše pod srdcem. Neděli 30.7. jsem pracoval na farmě ve Skotsku a došlo ke kolapsu(nemohl jsem chodit a byl jsem v bolestech na zemi), kdy na mě přišla vyloženě vnitřní bolest, kterou jsem dosud neznal - byla to bolest na levé straně na pomezí hrudního koše, řekl bych pod srdcem, intenzita stoupala po dobu půl hodiny(měl jsem pocit, že prostě něco zcela selhává). Odvezly mě z pracoviště ambulancí a řekly mi ledvinové kameny, daly mi injekci na uvolnění a doporučily bohatý pitný režim, abych to vyplavil(zprávu z nemocnice nemám). Popravdě jsem 10 dní před incidentem pitný režim zcela opomíjel, s tím že jsem chodil častěji na záchod, takže tu chyběla vyrovnání. Ve skotsku mi pak ještě obvodní lékař udělal za dva dny odběr a 8.8. mi pověděly(vrátil jsem se 5.8. situaci řešit do ČR), že v moči není infekce, ale byla tam krev. Zároveň jsem měl citlivější podbřišek při prohmatání. 6.8. jsem navštívil fakultní nemocnici na vihradech v praze. zprávu přikládám v příloze. skončil jsem s Ofloxinem a dodržovat pitný režim + udělaly mi RTG a sono, nicméně kameny objeveny nebyly, s diagnozou N399. Jak jsem poslouchal lékaře při vyšetření v Nemocnici, nebylo mu zcela jasné a přišlo mi, že se mu ani nezdálo, že by bolest a dolní cesty spolu úzce souvisely(jen moje doměnka). V pondělí 8.8. jsem navštívil zástup za obvodního lékaře, který mi udělal odběr moč(výsledky se dozvím zítra) a napsal další stejné ATB a pak přijít až 15.8. k mému obvodnímu dokrotorovi. Doplnění: bolest pod srdcem jsem cítil již v minulosti 2x intenzivněji a několikrát mírněji, cca před rokem - byla jednoznačně méně ostrá, objevila se a odešla - nicméně byl to stav kdy jsem musel přerušit fyzickou činnost a v podstatě to rozdýchat. Byl jsem na skenech po těchto událost, ale nález mi nenašly. Ještě doplním, co jsem zapoměl zmínit lékařům v lednu 2016 jsem byl na vyšetření vstupní do zaměstnání prohlídka - a bylo mi řečeno, že mám šelest na srdci - což jsem do této doby rovněž neslyšel. Abych pravdu řekl, chtěl bych se nějakým způsobem "pohnout" - měl bych několik dotazů - jak dlouho obvykle zabírají ATB OFLOXIN? beru je již 4 dnem, ale že by vlastní bolest/aktivita pod žebry přestala či ustala se mi nezdá. Zítra to bude již pátý den a poměrně reálně vidím i možnost dál ATB nebrat a pátrat dále. Ptám se, protože v podstatě "velmi slabá bolest" vyjde z tohoto místa i když jsem například v klidu bez pohybu. nevím tedy zda antibiotika něco udělají, již něco měla udělat či co se vlastně dějě, každopádně tam mám něco co tam být nemá a rád bych věděl co je špatně, respektive hledám co nejrychlejší cestu k trvalé nápravě. Nicméně ty druhé ATB se mi nezdají a raději bych mluvil s nějakým doktorem nebo někým kdo by měl tendenci najít hlubší příčinnu problému rychleji. dotazy ještě jednou: 1, Do kdy by měla zabrat ATB ofloxin podle vašich zkušeností? 2, Doporučení v oblasti Prahy na koho se KONKRÉTNĚ obrátit(nebo na někoho kdo by mohl o někom vědět), kdo bude chtít víc nalézt problém, bude jednat promptně a zároveň nepřestane dokud problém nebjeví? - to totiž pokládám, za jediný správný přístup. Když jsem měl bolesti v minulosti, irracionálně jsem se spokojil s výsledky a bolest přechodil. Nicméně podle projevů a zvyšující se četnosti + inzentity se domnívám, že nemůže jít o nějakou náhodu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud by šlo o močové kameny, tak Vám nemusí samotná antibiotika pomoci vůbec. V první řadě bych řešil potíže s praktickým lékařem, protože mi popisované potíže vůbec nepřipomínají nemoc urologického typu. Zřejmě to budou potíže nervo-svalového původu

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: