Ledvinové kameny

Děkuji za odpověď ohledně skákání na trampolíně. Psal jste, že jakékoli mechanické otřesy mohou vyvolat uvolnění kamínku v ledvinách nebo žlučníku. Ale přesto se chci zeptat, jestli je přece jen větší pravděpodobnost, že se uvolní skákáním na trampolíně než třeba během nebo rychlou chůzí. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Edito, obecně platí, že uvolnění kamínku vyvolají silnější otřesy snáze než otřesy slabší. Záleží též na velikosti a uložení kamínku. Např. dříve někteří nefrologové a urologové doporučovali v tomto smyslu jízdu na koni nebo na traktoru. Chůze s největší pravděpodobností kamínek neuvolní; podle intenzity běhu a podle členitosti terénu např. při přespolním běhu by mohlo k uvolnění kamínku dojít. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mokvající rána vyžaduje speciální péči
Články: Mokvající rána vyžaduje speciální péči
Škrábancům a odřeninám se...
Na „křečáky“ platí léčivé punčochy
Články: Na „křečáky“ platí léčivé punčochy
A ne ledajaké! Jedná se o...
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Doplňky stravy s melatoninem? Raději ne
Články: Doplňky stravy s melatoninem? Raději ne
Melatonin – důležitá...
Tasemnice
Články: Tasemnice
Tasemnice je střevní...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: