Ledvinovy kameny

Cystinova lithiaza dobry den je mi 38 let od roku 1992 mi bylo zjisteno cistinove kameny dosud jsem prodelal opakovany zakroky posledni 3 roky mam v jednom kuse oboustrany bolesti beru na bolesti MST 30mg Oromorphin 10mg Diclofenac Buscopan da se nekdy vylecit ma nemoc ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, cystinová lithiasa je čsto způsobena větším vrozeným vylučováním cystinu. Podle typu a dědičnosti existuje několik typů. Muži jsou postiženi častěji a to již od puberty a hůře. Tedy pokud je u Vás původ stejný, pak jste se s touto " vlohou " narodil a teoretickou možností je genetické inženýrství. Cílená léčba zatím není dostupná. Z doporučení je možno : hlídat dostatečný příjem tekutin 2-4 litry , alkalizovat moč ( cystinové kameny se tak lépe rozpouští ) , někdy se podávají thioly ( např. penicilaminy - cca na 3 měsíce ) , které také vedou k rozpouštění cystinových kamenů.

MUDr. Vratislava Kovářová
MUDr. Vratislava Kovářová

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: Fresenius Medical Care - Dialyzační středisko Mělník

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: