Ledvinovy zanět

Dobry den, prave jsem na dovolene v zahranici a dostala jsem ledvinovy zanet. Dostala jsem antibiotika Fosfocil a prasky na bolest Maiorad.Mohu leky uzivat bez obav v tehotenstvi?Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Fosfocil je fosfomycin, antibiotikum užívané v některých zemích (ne u nás) k léčbě infekcí močových cest. Užití v těhotenství je možné, ale jen v určitých dávkách, proto je třeba se domluvit s vaším lékařem v zahraničí kde se nacházíte, protože přínos léčby musí být větší než případná rizika a to musí posoudit podle vašeho stavu jen váš lékař. V některých případech by plod mohl být skutečně poškozen. Maiorad je tiropramide a v těhotenství by měl být použit pouze je li to nezbytně nutné, tudíž opět nutn á konzultace s vaším lékařem. Bez obav tedy oba léky užívat nemůžete.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: