Ledviny

Dobrý den, můj 8letý syn má "menší glomerulární abnormalitu. Já mám chron.GN,sy malé protienurie,mikrosk.+ bloudivou ledvinu. Potíže s ledvinami prý zdědil po mě.Je sledován na nefrologii. Loni prodělal zápal plic, týden na JIP. Je možné že by se mu funkce ledvin začala horšit, poslední sběr 3hod.moče 175ml, bilkovina 0,erytrocity 80,ery-přepočet 77778,leukocyty 1,přepočet 972, valce 0. Ted v týdnu viroza, pouze horečky 38,5, vzorek moče-erytrocity plné pole. je to výrazné zhoršení? dodávám že syn hraje 4krát týdně hokej-má to zatím povoleno od nefroložky. Mám ho začít připravovat na možnost, že bude muset skončit? Předem děkuji za odpověď. LENKA

Odpověď odborníka:

Glomerulární postižení ledvin se samozřejmě během života horšit může, každá prodělaná infekce a hlavně neléčená infekce se na zhoršování může podílet. Nemyslím si, že v dohledné době by bylo nutné skončit s hokejem, ale spíše bych se zaměřila na prevenci těch infekcí. Nechodit příliš do kolektivu v době viros ( je mi jasné, že do školy musí), každou infekci vyležet a dodržovat i rekonvalescenci, užívat některý z volně prodejných preparátů na podporu imunity.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: