Ledviny a kovove svorky v jaterním hilu

Jsem 2 roky po operaci ledvin.Před měsícem jsem absolvovala CT,kde ve zprávě jsem si přečetla, že mám kovové svorky v jaterním hilu. Můj ošetřující lékař mi na to nedokázal odpovědet, proč je tam mám,kdy se mi tam a proč dostaly a jestli nemůžou mít vliv na zrdavotní stav. Při operaci mi odstranili kamínky a ve zpráve z CT mi píšou ,že v korové oblast laterálně jsou kalcifikace,největší až 6 mm.Je možné že mi při operaci neodstranili všechny kamínky, nebo se během dvou let můžou vytvořit nové???Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Nevím jakou operaci Vám prováděli a jestli se při ní používají kovové svorky. Jsou vyrobeny z nezávadného materiálu a počítá se s tím, že zůstanou v těle. Kalcifikace v ledvině nejsou kamínky, ale jde o oblast ledviny, kde se usadily minerály z vápníku. Pokud máte sklon k tvorbě ledvinových kamenů, budete mít sklon k tvorbě kalcifikací. Kalcifikace se nedají odstranit.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: