Lehce nateklé koleno

dobrý den, před měsícem se mi podvtlo koleno na leve noze. Návštěva ortopeda podezření na vnitrni meniskus. Bolest žádná občas při chůzi loupnutí. Otok velmi zlehka, který nelze téměř vidět. Zajímalo by mě kdy otok zmizí a jestli mám podstoupit artroskopiii nebo by stačila magnetická rezonance. Z artroskopické operace mám veliký strach a obavy byla bych ráda kdyby to šlo vyřešit jinou cestou. otok vznikl až třetí den po podvrtnutí, návštěva chirurga RTG, byl v pořádku, následně otok zmizel na minimum . po 3 týdnech po záteži se opět objevil za 2 dny v klidu zmizel opět na minimum děkuji s pozdravem Holzerová

Odpověď odborníka:

Pokud by se jednalo o poranění menisku, nemusíte s řešením pospíchat. Bylo by vhodné znehybněníé ortézou nebo alespoň pevným elastickým obinadlem se šetřením konČetiny, postupným rozvičováním, zpočátku chladem a jen krátkodobě nesteroidní antireumatika typu Ibalginu, pokud je snášíte. Pokud by potíže neodezněly je vám navrhovaná magnetická rezonance na místě. Podle jejího výsledku by se ukázalo, zda je artroskopie potřebNá. Pokud by byl meniskus porušen je ASK to správné řešení s násldnou rehabilitací.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x