Lehce nateklé koleno

dobrý den, velice děkuji za včeřejší odpověď. Ještě jsem se chtěla zeptat co znamená z chirurgie nález ze dne 17.7. 2013 "obj bez haematomu, bez náplně, minim otok, vazy pevné, menisky neg, palp bol měkkých tkání vnitřně a prox nad patellou rtg-bez zn tr dg stp distensionem genus sin levis" - nález 6.8. 2013 z ortopedie "LDK - koleno bez náplně, kůže klidná, pohyb volně,plně, men man + na MM, PV pevné, lach neg, perif,+, bez zn. FT re: susp.laesio MM g l.sin" Mám již delší dobu zaplacený zájezd autobusem do severní Itálie 6.9. - 15.9. 2013. Mám obavy jestli mohu s toutou diagnozou odjet, abych noze nepřitížila, a nebo naopak noze plavání v moři prospěje. Děkuji za odpověď a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Podvrtnutí kolena, koleno je bez výpotku, pozitivní klinický nález na vnitřním menisku, postranní vazy pevné, porucha předního zkříženého vazu vyšetřením nezjistěna. Závěr Podezření na změny na vnitřním menisku kolena. Měla byste diagnozu poranění vnitřního menisku buď potvrdit nebo vyloučit. Ozřejmení je možno provést vyšetřením magneztickou rezopnancí. Pokud by byl nález pozitivní potom zájezd by se mohl potížemi zkompolkkovat i když i zde záleží na závažnosti změn na menisku. V tom případě je na místě ošetření artroskopií. Anebo je nález negat, potom zájezd je vhodný. ObraTte se k řešení ke svému ortopedovi.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: