Lehká asymetrie aortální chlopně se stopovou insuf.

Dobrý den, chtěl bych se na vás poprosit o radu, je mi 19 let a poměrně dost sportuji, kdybych neměl papíry od kardiologa, ani bych nepoznal, že je se mnou něco špatně. Problém spočívá v tom, že mi bylo doporučeno každou infekci přeléčit, aby se neusadila na mé aortální chlopni. Tady nastává problém, hrozně chci do armády, kde asi nebude možné každou nemoc patřičně vyležet. chtěl bych se vás tedy zeptat, jaká jsou rizika, a jaký je na to váš názor. Echo:normální rozměry srdečních předsíní. fyziologické vústění plicních žil. normální rozměry i kontraktilita komor. lehká asymetrie aortální chlopně se stopovou insuf., bez stenosy. ostatní chlopně norm.. normální toky ve všech chlopních barevným i pulsním dopplerem. nejsou známky ev. zkratu. obsah perikardu fyziologický. (dále je napsáno: z kardiologického hlediska normální životospráva)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, možná bych doporučil kontrolní UZ srdce za jeden rok. Uvidí se, zda-li se asymetrie na aortální vadě bude vyvíjet. Na případný vstup do armády má vliv názor lékaře z armády. Nevím jaká mají přesně kritéria.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x