Lehká hypofunkce

Dobrý den, ráda bych znala Váš názor na mé hodnoty TSH 4,549, fT4 12,5, anti TPO 0,36, anti Tg 2,72 a ultrazvuk štítné žlázy :laloky asymetrické, ostře ohraničené, není deviace trachey, uzliny nezvětšeny,echogenita je snížena,struktura homogenní, PL 16x13x33mm 3,6 ml, LL 13x11x37mm 2,8ml,isthmus 3,3mm, celkový volum 6,4ml. Mám dvoleté dítě a do 1 roku by jsme chtěli další. Před 4 roky jsem měla TSH 3,7 a ultrazvuk dle lékaře v pořádku. Paní doktorka mi nyní řekla, že mám lehkou hypofukci a že musím brát léky a to Letrox 50 (půlku tabletky denně). Před těmi 4 roky jsem byla u starší paní doktorky a nyní mi přiřadiily mladou paní doktroku po mateřské, která mi sdělila, že již přechozí TSH 3,7 by řešila hormonem. (byla jsem z ní tak trochu nesvá). Píši Vám z důvodu, že jiný lékař mi zase řekl, že dle těchto výsledků dle jeho názoru není zatím potřeba brát tento hormon. Jsem teď z toho trochu na rozpacích a přemýšlím o návštěvě nějakého specialisty na alternativní medicínu . Prosím tedy o Váš názor zda mé výsledky jsou na užívání hormonu nebo postačí další návštěva endokrinologa za půl roku. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Veroniko, pokud jsou referenčí meze stejné, jako u nás, pak máte opravdu velmi lehce sníženu funkci štítné žlázy. V případě, že plánujete další miminko, je skutečně lepší malou dávku levothyroxinu užívat. Určitě ale alternativní medicínou nic nezkazíte :-)...tedy pokud půjdete k němu prověřenému. Hodnutu TSH bych ale "neléčila"...to je zvláštní názor...osobně nejsem zastáncem dělání nemocných ze zdravých :-)... Mějte příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x