Leidenská mutace

Dobrý den, mému otci byla před dvěma dny diagnostikována Leidenská mutace. Já jsem nyní ve 39. týdnu těhotenství. Chtěla bych znát Váš názor jak by se mělo postupovat při porodu, protože výsledky krevních testů trvají cca 1 měsíc. Můj lékař se přiklání k tomu aby jsem nepřenášela a porod se vyvolal ve 40. týdnu a po dobu porodu a šestinedělí bych si preventivně píchala Fraxipanine nebo aby jsem si ho preventivně píchala už před porodem a porodu by se nechal volný průběh. Prosím o Váš názor, jak by jste postupoval v takovém případě? Nevím, zda to má souvislost, ale od 30. týdne mě trápí otoky nohou a rukou. Moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otoky v těhotenství se objevují spíše v souvislosti se zátěží ledvin těhotné zvýšeným množstvím tekutin v těle, než díky poruše krevní srážlivosti. Podle mého názoru je postup navržený Vaším lékařem dostatečně ochranný a bezpečný pro Vás i pro dítě. Jak se bude přesně rodit, to určí porodník ve vhodnou dobu, podle aktuálního stavu.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: