Leidenská mutace

Byla mi zjištěna Leidenská mutace - heterozygot. Od paní gynekoložky jsem dostala antikoncepci Torri - gestagenní, kterou prý mohu užívat. Je to pravda? Ještě chci podotknout, že jsem ještě nerodila. Zároveň mi hodně natékají nohy a dělají se mi na nich modřiny. Má to spojitost s touto poruchou či braním antikoncepce? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Na vaše otázky odpovím postupně. Heterozygotní mutace není zvlášť nebezpečná, proto opravdu můžete některé typy antikoncepce užívat, váš výběr je dobrý. Nedoporučení antikoncepce je pro typ homozygotní. Otoky nohou s mutací nesouvisí, mohou být z mnoha důvodů, každopádně doporučuji Detralex tablety 2x1, je drahý, je na recept, cenu budete platit, ale je opravdu výborný, může se užívat i v graviditě. Antikoncepce otoky někdy způsobuje, ale spíš se jedná o celkové zadržování vody v těle, jedná se o běžný a individuální problém, u některé ženy více, u jiné méně. Zadržování vody obvykle mizí v době menstruace, v době sedmidenní pauzy a poté opět začíná. Pokud nejsou otoky veliké, ponechte antikoncepci a kupte Detralex. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x