Leidenská mutace

Dobrý den, užívám kombinovanou antikoncepci YAZ a lékař mi při jejím předepisování nedělal žádné krevní testy. Nyní pociťuji problém - asi dva dny mě již píchá v koleni, jakoby zezadu v klidu i při pohybu. Není to výrazná bolest, spíš taková nepříjemnost o které sotva vím, ale já mám strach, aby to nebyl začátek trombozy. Rozhodla jsem se, že podstoupím test na Leidenskou mutaci u některé z firem, které na internetu testy nabízejí. Myslíte, že je to spolehlivý způsob? Nevím, zda tomu mohu plně důvěřovat. Několik dní ještě pozoruji podivný problém. Na těle mi stále přibývají viditelné žíly. Hlavně ve dlani mám krásně viditelnou síť žil a žilek a i jinde na těle se mi denně objevují další viditelné žíly. Může to být další z příznaků blížící se trombozy? Mám opravdu veliký strach a můj gynekolog ordinuje až v pátek. Děkuji vám mnohokrát, mějte se pěkně

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše příznaky nejsou typické pro trombozu. Vyšetření na trombofilní mutace si nechte udělat na oddělení lékařské genetiky, i taková oddělení se prezentují na internetu. Vyšetření si budete hradit. Viditelné žíly rozhodně nejsou známkou trombozy.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: