Leidenská mutace

Dobrý den, včera jsem se na genetice dozvěděla, že mám dědičnou leidenskou mutaci (po jednom z mých rodičů). Šokovalo mně to, protože se už léčím na roztroušenou sklerózu. K mému dotazu. Jsem ve 24.týdnu těhotenství a chtěla bych se poradit, jaký doporučujete v tomto případě porod (císař nebo spontánní?). Škoda, že mi tuto nemoc nezjistili před plánovaným těhotenstvím, nikdy bych do toho nešla, protože je velké riziko, že se stane něco mě a nebo se dítě může narodit mrtvé a nebo s rozsštěpenou páteří. Mám už pětiletou dceru, u ní porod proběhl normálně (spontánní). Děkuji za radu a přeji hezký den. Petra S.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Leidenská mutace sama o sobě nevyvolává nutnost císařského řezu. Pokud to tedy císařský řez nebude nutný z jiných důvodů, jen kvůli Leidenské mutaci se provádět nemusí. Nicméně kvůli zvýšené srážlivosti krve a rizikům z toho plynoucím musí být Váš gynekolog o Ledienské mutaci informován. Ženy s LM jsou bedlivěji sledovány a případně léčeny.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Psychiatrické vyšetření
Články: Psychiatrické vyšetření
Jako psychiatrické...
Játra kvalitní čaj ocení
Články: Játra kvalitní čaj ocení
Doporučení na různé čajové...
Srdeční infarkt u žen může vypadat úplně jinak než u mužů
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Šupinky na nohách s varixy mohou prozradit ekzém
Články: Šupinky na nohách s varixy mohou prozradit ekzém
Nejen bolest nohou, pocit...
Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
Články: Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
V tradiční jihoafrické...
Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
Články: Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
K léčbě alergické rýmy a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: