Leidenská mutace

Dobrý den,mám klasickou fenylketonurii a byla mi zjištěna LM,bohužel nevím jaký typ.Zarážející je,že neberu žádné léky na ředění krve,ani antikoncepci pouze v nemocnici při operaci mi píchaly injekce Fragmin.Na hematologii jsem vyšetřena byla,ale nyní nikam nechodím.Měla bych být hlídaná i nadále?A jak je to moc dědičné?Mám syna 10 let,ale je zdraví-nemá fenylketonurii.Měli by jej rovněž vyřetřit?syn sportuje,je tam nějaké riziko? Děkuji Lenka,Brno

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lenko! Fenylketonurie běžně nevyžaduje žádné "ředění krve". Fenylketonurie však vyžaduje celoživotní dodržování diety. Je to dědičné onemocnění, aby syn mohl být postižen, musí být manžel také alespoň přenašeč genu po fenylketonurii.S tím Vám poradí lékaři-genetici. Nejspíš ale syna sledovali už během těhotenství a po porodu.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: