Leidenská mutace a fytoestrogeny

Dobrý den, ráda bych věděla zda mohu užívat přírodní fytoestrogeny při leidenské mutaci. Děkuji za odpověď . Radka B

Odpověď odborníka:

Vážená paní Radko, v dostupné odborné literatuře nejsou přesvědčivé údaje o prokoagulačních účincích fytoestogenů. V případě léčivých přípravků obsahujících fytoestrogeny musí výrobce uvést všechny zjištěné nežádoucí účinky. V případě doplňků stravy obsahujících fytoestrogeny výrobce tuto povinnost nemá. Doporučuji Vám konzultovat hematologa specializujícího se na poruchy srážení krve, pokud z jakéhokoli důvodu užíváte nebo budete užívat výrobky obsahující fytoestrogeny a byla u Vás prokázána tzv. Leidenská mutace. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: