Lék apo ome

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Byla mi diagnostikována brániční kýla. Denně užívám lék Apo ome po kterém nemám skoro žádné problémy, ale není tento lék zatěžující pro organismus, nemá nějaký negativní vliv na tělo při dlouhodobém užívání? Šlo by případně doporučit něco jiného... Moc děkuji a přeji hezký den. Lukáš

Odpověď odborníka:

Přestože je lék Apo-Ome dobře snášen, jeho dlouhodobé užívání se někdy dává do souvislosti s rizikem osteoporózy ("řídnutí kostí") a střevních infekcí. Nedoporučí-li gastroenterolog jinak, je vhodné užívání jen při obtížích nebo jen nárazově s pauzami.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: