Lék aulin

Celý rok před termínem na TEP kyčle jsem pro velké stálé bolesti užívala 3x denně někdy i navíc v noci AULIN. Poté i v pooperační době a dosud nárazově. V poslední době se mi objevilo mírné krvácení nahnědlé barvy z konečníku. Jsem přesvědčena, že původem nejsou hemoroidy. Netrpím zácpou ani průjmy. Teprve nyní jsem se v lékárně dozvěděla, že se Aulin nemá používat dlouhodobě. Bohužel, jsem si zakázala číst příbalové letáky, neb bych po jeho přečtení nepoužila zřejmě lék žádný. Vím, že to není omluva. Půjdu samozřejmě k lékaři, nicméně by mne zajímalo, zda jsem si dlouhodobým užívám Aulinu mohla ublížit. Současně dlouhodobě užívám Godasal na ředění krve a nevím, zda ho mám při tomto, třebaže slabém, krvácení vysadit. Mnohokrát děkuji za názor. Libby

Odpověď odborníka:

Lékem Aulin jste si nemohla způsobit krvácení ze střeva. Lék působí hlavně na žaludeční sliznici a jeho dlouhodobé užívání se nedoporučuje z důvodu metabolismu v játrech. Pokud byste lék jedla na lačno a vytvořila si žaludeční vřed, tak byste krvácela ze žaludku a stolice by byla černá, není možné, že byste tam krvácení viděla. Na krvácení má spíš vliv Godasal a kombinace Aulin + Godasal (nikoliv samotný Aulin). Jděte k lékaři a nechte si střevo vyšetřit. Příčina může být jakákoliv jiná

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: