Lék dostinex a nežádoucí účinky...

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na jisté nežádoucí účinky. Lék Dostinex prý mohou provázet nějaká onem. srdce a je nutné provést echo srdce. Také se prý může vyskytnout plicní fibroza. Chtěla bych se zeptat, do jaké míry jsou tyto informace pravdivé a o jak závažné problémy jde. Popř. jakou formou byly tyto NÚ zjištěny - dlouholetou studií u mnoha pacientů nebo jen u menšiny pacientů a není se až tak čeho obávat...? Děkuji Pavla

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Pavlo! Ano, fibrosa jako vedlejší účinek DLOUHODOBÉHO podávání dostinexu se může objevit. Lék se u nás nejčastěji podává k zastavení laktace a v tomto případě nebezpečí nehrozí.

 
Líbí se vám odpověď?
-7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: