Lék enelbin 100 retard

Dobrý den, ptám se za svého tatínka. Je mu 68 let. Prodělal mrtvici a po ní dostal tyto léky. Anopyrin, sortis a enelbin. Kardiolog otci řekl, že pokud bere první dva léky, enelbin je zbytečný. Tento lék je i finančně náročný. Ráda bych znala názor dalšího lékaře, jestli by enelbin mohl vynechat. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle mého osobního názoru Enelbin není sice životně úplně nezbytný, ale jelikož je velmi šetrný a zároveň několika cestami zároveň zlepšuje prokrvení mozku (a ostatních částí těla také; pozn.Anopyrin je "základní lék" na zlepšení prokrvení pomocí snížení přilnavosti krevních destiček k sobě, Sortis je lék na snížení hladiny cholesterolu v krvi, čili nepřímo chrání cévy před zanášením tuky), tak pokud Vás nebo otce jeho užívání finančně nezatěžuje, nevysazovala bych ho (podívejte se na podrobné informace na www.sukl.cz, databáze léků, SPC, farmakologické vlastnosti). Nicméně musím upozornit, že daleko fundovaněji by Vám jistě odpověděl otcův praktický lékař jako jeho ošetřující lékař.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+17 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: