Lék keppra

Dobrý den, před rokem mi byl nasazen lék Keppra 750-0-750 z důvodu abnormality, která se projevila na EEG. Začalo to brněním dolní levé končetiny a Keppru jsem začala užívat z důvodu rodinné anamnézy - epilepsie. Byla jsem i v centru epilepsie v Brně na dlouhodobém pozorování EEG, kde mi bylo doporučeno, když se nic nezmění, ať zkusím lék po roce vysadit. Nyní jsme se s ošetřující lékařkou domluvily, že lék postupně (10 týdnů) vysadím. Po několika dnech, kdy jsem lék začala vysazovat, se v noci i přes den objevuje třes končetin, mírná nevolnost a točení hlavy. Může to souviset s vysazením (něco jako abstinenční příznaky)? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Je to možné. Můžete bez rizika užívat jako prevenci těchto nežádoucích účinků přípravky s magnesiem a vitamínem B6 (Magne B6 a podobně), ale v každém případě se co nejdříve poraďte se svou lékařkou.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x